Peter Masseurs bij het Koninklijk Concertgebouworkest

Zondagmiddagconcert 27-09-2002

Peter Masseurs
Op zaterdagavond is trompettist Peter Masseurs op 74-jarige leeftijd overleden. Na een periode bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, stapte hij in 1982 over naar het Concertgebouworkest. Zijn reputatie als trompettist was zo goed, dat hij niet eens een proefspel hoefde te doen.

Fenomenaal
Wat Werner Herbers, zijn collega was op hobo in het Concertgebouworkest, vertelt in De Volkskrant spreekt boekdelen: 'Hij was fenomenaal en speelde heel melodieus. Het was nooit fanfaresk gekwetter bij hem. Zelfs in de moeilijkste rotsolo in Igor Stravinski's Petroesjka speelde hij technisch ongelooflijk gaaf. Dirigent Bernard Haitink was zo op hem gesteld, dat hij Masseurs ook na zijn pensioen nog terugvroeg voor concerten.'

Opgedragen
Op verzoek van het Koninklijk Concertgebouworkest componeerde Willem Jeths zijn Concert voor bugel en orkest. Hij droeg het op aan het Koninklijk Concertgebouworkest en trompettist Peter Masseurs. Het is niet gebruikelijk om de bugel een grote rol toe te schrijven in de klassieke muziek. Maar het is het indrukwekkende, donkere timbre van het instrument dat Jeths aangreep.

Peter Masseurs bij het Koninklijk Concertgebouworkest

Concert informatie

Opnamedatum:
vrijdag 27 september 2002

Componisten:
Adams, John / Jeths, Willem / Ives, Charles / Zimmermann, Bernd Alois

Uitvoerenden:
Koninklijk Concertgebouworkest / Stenz, Markus / Masseurs, Peter

Tijdperken:

Omroep:
AVRO

Locatie:
Concertgebouw

Dit concert is nog 70 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten