Naar homepage
Concert

Concert voor piano en orkest nr.2, op.21 in f kl.t. - deel II, "Adagio"

  1. Concertenchevron right
  2. Concert voor piano en orkest nr.2, op.21 in f kl.t. - deel II, "Adagio"

Zomeravondconcert 19-08-2018

Uit Rusland
Vaste Orlando-gast en masterclassdocent Axel Everaert heeft in de afgelopen jaren herhaaldelijk (en meeslepend) de schatkist van de Russische liedkunst meegenomen naar het Orlando Festival. Liederen van Rimski-Korsakov, Tsjaikovski en Glière, op prachtige gedichten uit de Russische romantiek, hebben gloedvol geklonken. Op dit concert introduceert hij samen met pianist Charly Delbecq de muziek van Medtner, wiens bijzondere oeuvre steeds meer weerklank vindt bij musici en publiek.

Eigen compositie
De Russische pianiste Elena Nemtsova komt voor de derde keer naar Orlando, nu weer samen met haar broer Mikhail Nemtsov, de cellist. Samen namen ze al enkele veelgeprezen CD’s op, met daarop onder andere een eigen compositie van Elena: Heartbeat.

Tuin van Eros
Masterclassdeelnemers Andrey Roszyk en Sofiia Raïchenko spelen Tuin van Eros van de centrale componist van het Orlando Festival dit jaar, Louis Andriessen. Het is oorspronkelijk geschreven voor strijkkwartet, maar klinkt hier in een bijzondere versie van de hand van de componist voor viool en piano.

Bron: Orlando Festival

Ster advertentie
Ster advertentie