Concert

Josquin door Gli Angeli Genève o.l.v. Stephan Macleod

foto: AVROTROS
  1. Concertenchevron right
  2. Josquin door Gli Angeli Genève o.l.v. Stephan Macleod

Gli Angeli Genève zingt schitterende motetten van componist Josquin Desprez tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht 2018.

Josquins Missa Malheur me bat
Vocaal barokensemble Gli Angeli Genève onder leiding van oprichter Stephan Macleod zingt schitterende motetten van componist Josquin Desprez tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht 2018. De locatie is extra bijzonder: het concert vindt plaats in de Utrechtse Domkerk.

Geniaal en ongrijpbaar
We weten veel van de invloedrijke componist Josquin Desprez, maar zijn werk en genialiteit blijven ongrijpbaar. Hoe kan het dat hij zo ontzettend goed was? Zijn composities zijn verrassend hedendaags en zitten vol humor. Josquin was een uitvinder, die puur voor zijn eigen plezier ingewikkelde motieven en wiskundige principes in zijn muziek verwerkte. Voor deze mis gebruikte Josquin het chanson Malheur me bat, dat in zijn tijd heel populair was. Maar noch de volledige tekst, noch de naam van de componist zijn bekend. Josquin gebruikte het melodiemateriaal van het chanson op alle mogelijke manieren: soms is het bijna onherkenbaar. Uitdagende chansons van een uitdagende componist.

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

vrijdag 31 augustus 2018

Omroep

AVROTROS

Componisten

Josquin Desprez

Uitvoerenden

Stephan MacLeod (Dirigent), Gli Angeli Genève

Locatie

Domkerk, Utrecht

Bekijk de webcast

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie