Concert

Gli Angeli Genève speelt Carl Philipp Emanuel Bach

foto: Foppe Schut
  1. Concertenchevron right
  2. Gli Angeli Genève speelt Carl Philipp Emanuel Bach

Zomeravondconcert vrijdag 2 september 2022

Niet muziek van Johann Sebastian, maar Carl Philipp Emanuel Bach klinkt op dit concert van Festival Oude Muziek Utrecht. Het ensemble Gli Angeli Genève, met musici die zowel op het gebied van barokmuziek als andere muziek actief zijn, neemt het oratorium die Israeliten in der Wüste voor hun rekening.

Festival Oude Muziek

Hoe blijf je fris en scherp? Door jezelf voortdurend uit te dagen. Vraag het maar aan Gli Angeli Genève: een referentie op het vlak van de barokmuziek die graag uit de comfortzone stapt. De Zwitsers zingen al jaren muziek van Bach senior. Met Carl Philipp Emanuel Bach vinden zij nu de vlaggendrager van de Empfindsamkeit op hun pad.

De uitvoering van het oratorium Die Israeliten in der Wüste tijdens de inwijding van de Hamburgse Lazarethkirche in 1769 was een soort muzikaal visitekaartje van C.P.E.: hij was er net aangesteld als muziekdirecteur, in opvolging van zijn peetoom Telemann. Het werk geldt niet alleen als zijn eerste succes in Hamburg, het is ook het eerste belangrijke Duitse oratorium bestemd voor uitvoeringen in de kerk én de concertzaal.

Bron: oudemuziek.nl

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

vrijdag 02 september 2022

Omroep

AVROTROS

Componisten

Carl Philipp Emanuel Bach

Uitvoerenden

Marie Lys (sopraan), Zoë Brookshaw (sopraan), Valerio Contaldo (tenor), Stephan MacLeod (Dirigent)

Ensembles

Gli Angeli Genève

Tijdperken

Hoog barok

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

Ster advertentie
Ster advertentie