Concert

Matthäuspassion door de Nederlandse Bach Vereniging o.l.v. Peter Dijkstra

  1. Concertenchevron right
  2. Matthäuspassion door de Nederlandse Bach Vereniging o.l.v. Peter Dijkstra

Al meer dan 90 jaar zijn de uitvoeringen van de Matthäuspassion door De Nederlandse Bachvereniging een begrip in binnen- en buitenland.

Voor velen is het bijwonen en meebeleven van een uitvoering van Bachs bekendste werk een traditie geworden. Sinds een aantal jaren worden de uitvoeringen het ene jaar geleid door artistiek leider Jos van Veldhoven, het andere jaar door een gast. Veel gastdirigenten hebben zo hun muzikale handtekening gezet en bijgedragen aan de ontwikkeling van de uitvoeringspraktijk van Bachs muziek.

De uitvoeringen van 2013 staan onder leiding van de jonge Nederlandse dirigent Peter Dijkstra. Hij was al eerder te gast bij De Nederlandse Bachvereniging. Dijkstra heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende loopbaan in het internationale muziekleven gemaakt. Hij is sinds 2005 artistiek leider van het Chor des Bayerischen Rundfunks en in 2007 wordt hij chefdirigent van het Zweeds Radiokoor. In Nederland is hij vaste gastdirigent van het Nederlands Kamerkoor.

Matthäuspassion door de Nederlandse Bach Vereniging o.l.v. Peter Dijkstra

Opnamedatum

dinsdag 19 maart 2013

Omroep

MAX

Componisten

Johann Sebastian Bach

Uitvoerenden

Heleen Koele (sopraan), Henk Neven (pilatus ; bas), Charles Daniels (Evangelist; tenor), Robert Getchell (tenor), Maarten Engeltjes (alt), Mikael Stenbaek (Getuige 2 ; tenor), Monika Mauch (sopraan), Andreas Wolf (Christus; bas), Alex Potter (Getuige 1; alt), Peter Dijkstra (Dirigent), Kampen Boys Choir, Nederlandse Bachvereniging, Mikael[Getuige 2; tenor] Stenbaek

Ensembles

Nederlandse Bachvereniging

Tijdperken

Hoog barok, Barok

Locatie

Muziekgebouw, Eindhoven

Ster advertentie
Ster advertentie