Concert

Nai Barghouti en Khalil Khoury: een muzikale smeltkroes

foto: Maarten Laupman
  1. Concertenchevron right
  2. Nai Barghouti en Khalil Khoury: een muzikale smeltkroes

Zangeres Nai Barghouti won de Concertgebouw Young Talent Award 2020 en vormt een duo met qanunspeler Khalil Khoury. Muziek vol hoop en liefde: Arabische stijlen met invloeden uit jazz, Turkse muziek, klassiek en meer.

Nai Barghoutib

De ster van Nai Barghouti stijgt steeds hoger, zeker sinds ze de Concertgebouw Young Talent Award 2020 won. De van oorsprong Palestijnse zangeres, componiste en fluitiste Nai Barghouti begon op haar vierde met zingen. Na wat omzwervingen studeerde ze jazz in Amsterdam. In de breedste zin des woords. Allerlei Arabische stijlen en Palestijnse folk spelen mee, maar ook Andalusische muziek staat op Barghouti’s menu.

Khalil Khoury

Barghouti speelde voor het eerst als duo met qanunspeler Khalil Khoury bij het laatste Erato-festival. Inmiddels is het tweetal een reeks succesvolle internationale optredens verder en werkt het aan opnames. Khoury en Barghouti spelen geliefde Arabische stukken naast eigen composities, en mengen jazz met klassiek. Muziek "vol hoop en liefde", aldus Barghouti in een interview.

Nai Barghouti en Khalil Khoury

Opnamedatum

maandag 18 juli 2022

Omroep

NTR

Componisten

Joaquín Rodrigo, Said Murad, Marcel Khalife, Khalil Khoury, Zakaria Ahmed, Rhabani Brothers, Nai Barghouti, Riad al Sunbati

Uitvoerenden

Mahmoud Darwish (Tekstschrijver), Nai Barghouti (zang), Khalil Khoury (qanun), Amer Hlehel (Tekstschrijver)

Locatie

Concertgebouw (kleine zaal), Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie