Concert

Combattimento, La Théorie du Cygne Noir

foto: Pexels
  1. Concertenchevron right
  2. Combattimento, La Théorie du Cygne Noir

Door welke noodlottigheid komt Tancredi op het slagveld terecht om, zonder dat hij het weet, tegen degene te strijden die hij bemint – Clorinda – en haar te doden? Die onwaarschijnlijke gebeurtenis die toch heeft plaatsgevonden is een zwarte zwaan: een ondraaglijke ramp waaraan de gemeenschap zin zal moeten geven als zij haar tranen wil drogen en een toekomstige, nog heerlijker stad wil bouwen op de resten van de oude stad.

Met De strijd tussen Tancredi en Clorinda, dat schitterende meesterwerk van de barokperiode, verschijnt de muziek van Monteverdi zelf ook als een onverwacht en buitengewoon vruchtbaar muzikaal evenement. In Combattimento, la théorie du cygne noir hebben dirigent Sébastien Daucé en regisseuse Silvia Costa een symbolische gang langs de sterkste invloeden uit de Italiaanse barokmuziek gecreëerd. Om dit te doen, hebben ze lamentaties en madrigalen verenigd met aria’s en instrumentale stukken gecomponeerd door Monteverdi, Rossi, Cavalli en hun tijdgenoten, dus wanneer de barok op haar hoogtepunt is. Voor de toeschouwers zorgt de kracht van de emoties voor een machtige catharsis.

Combattimento, La Théorie du Cygne Noir

Dit concert is niet meer beschikbaar

Opnamedatum

woensdag 07 juli 2021

Omroep

AVROTROS

Componisten

Claudio Monteverdi, Tarquinio Merula, Tiburtio Massaino, Luigi Rossi, Francesco Cavalli, Giacomo Carissimi, Giovanni Battista Buonamente

Uitvoerenden

Sébastien Daucé (Dirigent), Valerio Contaldo (tenor), Lucile Richardot (mezzosopraan), Julie Roset (sopraan), Etienne Bazola (bariton), Caroline Weynants (sopraan), Antonin Rondepierre (tenor), Blandine de Sansal (mezzosopraan)

Ensembles

Ensemble Correspondances

Tijdperken

Hoog barok

Locatie

Théâtre du Jeu de Paume, Aix-en-Provence

Ster advertentie
Ster advertentie