Componist

Steve Reich

foto: ANPfoto: ANP
  1. Componistenchevron right
  2. Steve Reich

Wie is Steve Reich?

Steve Reich is een van de pioniers van minimal music. In de jaren 60 van de twintigste eeuw leverde de Amerikaanse componist een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het genre.

Snelle weetjes

  • Geboren: 3 oktober 1936, New York (Verenigde Staten)
  • Getrouwd met: Beryl Korot (geh. 1976)
  • Bekendste stukken: Clapping music, Music for 18 musicians, Different trains

Pionier van minimal music

Steve Reich is een van de belangrijkste componisten van minimal music. Herhalingen, samenklanken en een duidelijke tempo kenmerken deze muziekstijl. Reichs interesse gaat uit naar elektro-akoestische muziek, maar zijn latere werk toont ook Afrikaanse invloeden. Zijn muziek maakt tevens gebruik van middelen als 'tape loops' om verschuivende patronen te creëren. Zijn stijl is van invloed op veel andere componisten en muzikale groepen. In 1966 richt Reich zijn eigen ensemble op, Steve Reich and Musicians, waarmee hij regelmatig over de wereld tourt.

Opleiding van Steve Reich

Steve Reich groeide op in New York en Califonië, waar hij met onderscheiding afstudeerde in filosofie aan de Cornell University. De twee daaropvolgende jaren studeerde hij compositie, om vervolgens drie jaar aan de Julliard School op Music te studeren. In de pers wordt Reich alom geprezen. De New Yorker deed dit, gezien Reichs opleidingsachtergrond, heel treffend: “...the most original musical thinker of our time!”

Toplijsten: Steve Reich

Gerelateerde podcast

De Mengtafel

De Mengtafel

Ster advertentie
Ster advertentie