Lucas Debargue - Scarlatti 52 sonatas

Lucas Debargue - Scarlatti 52 sonatas

De Franse pianist Lucas Debargue is een echt fenomeen. In 2015 werd hij vierde bij de prestigieuze Tchaikosky Competitie. Maar eigenlijk werd hij beschouwd als de echte winnaar. Niet alleen werd hij beloond met een muziekrecensentenprijs. Juryvoorzitter Valery Gergiev liet hem ook nog eens tijdens het traditionele winnaarsgala spelen. Een vierde prijswinnaar tijdens dat evenement, dat was nog nooit eerder vertoond. Het maakte Lucas Debargue tot de meest besproken en bejubelde pianist sinds tijden.

En dat voor een pianist die op 11 jarige leeftijd als een soort autodidact met pianospelen begon. Een paar jaar later het pianospelen voor gezien hield en zich op de basgitaar stortte. "Ik had er gewoon niet veel zin meer in. Er was niemand die me bijstond of stimuleerde, met wie ik de meesterwerken die ik onderhanden had kon delen. Als je altijd maar in je eentje in je kamer zit, krijg je het gevoel van: dit heeft helemaal geen zin. Dus stopte ik", aldus Lucas Debargue.

Gelukkig heeft hij zijn bijzondere talent niet opgegeven. Op dit album speelt hij 52 van de 555 sonates van Domenico Scarlatti.

Domenico Scarlatti
Lucas Debargue, piano
CD: Lucas Debargue Scarlatti 52 sonatas
Sony Classical 19075944462


Andere CD's van de week