CD van de week


Joachim Eijlander - Sequentia!

Cellist Joachim Eijlander presenteert zijn derde soloalblum Sequentia ! Op de cd speelt hij caprices van de relatief onbekende Italiaanse componisten Joseph Dall’Abaco en Alfredo Piatti .
gevoelsmuziek, vanuit het hart geschreven. Vol passie, maar altijd integer, De stukken ademen de Italiaanse cultuur: met gevoel voor drama en traditie, zangerig en esthetisch. Aldus Joachim Eijlander.

Na zijn eerdere albums met de Cellosuites van Bach voelt Sequentia ! als een volgende stap in zijn solocarrière. Zowel Da ll’Abaco (1710 - 1805) als Piatti (1822 - 1901) waren niet alleen componisten maar ook topcellisten. Zij reisden rond , elk in hun eigen eeuw, als ondernemende kunstenaars.

De stijl van Piatti is romantisch, met barok - en klassieke invloeden. Dall’ Abaco componeerde vooral vanuit de barok, maar liet daarbij ook ruimte voor andere stijlen. Dall’Abaco danst, de muziek van Piatti zingt meer . En Dall’ Abaco durf de spaarzaam te zijn waardoor de muziek aan kracht wint . Piatti laat het theatrele toe, ook in de langzame stukken, waardoor zijn werken aan rijkdom win nen . Net als Bach suggereren beide componisten meerstemmigheid.

 Joachim Eijlander - Sequentia!

Carlo Alfredo Piatti, Joseph-Marie-Clément Dall'Abaco
Joachim Eijlander, cello
CD: Sequentia!
Navis Classics 8717953162489

App de studio