Beethovenweek

Ludwig van Beethoven: een geniale componist die je 250 jaar na zijn geboorte nog altijd versteld doet staan met zijn muziek. Of het nu de beroemde openingsnoten van de Vijfde symfonie zijn of de melancholieke pianoklanken van de Mondscheinsonate, de muziek van Beethoven blijft je verrassen en raken. Niet voor niets is 2020 uitgeroepen tot Beethovenjaar.

Op 17 december 1770 werd Beethoven gedoopt. NPO Radio 4 staat daarom van 12 tot met 18 december, precies 250 jaar later, stil bij die bijzondere gebeurtenis. Beethoven staat een week lang centraal in de radioprogramma’s van de NTR. Bovendien verschijnen er een paar gloednieuwe podcasts én een documentaire over Beethovens jaren in Bonn.

Eerder dit jaar vierden we Beethovens 250 geboortejaar met een Beethovenweek op NPO Radio 4. Van 15 tot en met 19 juni hoorde je het beste van Beethoven, met als hoogtepunt de Beethoven Top 30.

Op deze speciale Beethovenpagina kun je alles over Beethoven ontdekken: speel zélf mee met zijn muziek en lees en luister van alles over Beethoven in achtergrondartikelen en podcasts.

Bekijk hier de Beethoven Top 30

Speel mee met Symfonie nr.7 van Beethoven

Mis niets

Elke week de leukste klassieke muziektips in je mailbox? Van de mooiste concerten tot de beste speeltips. Mis niets en meld je nu aan!