Beluister Bach

Bachs indrukwekkende Johannes-Passion

foto: voxluminis.comfoto: voxluminis.com
  1. Klassiekchevron right
  2. Bachs indrukwekkende Johannes-Passion

Het Frans-Belgisch vocaal ensemble Vox Luminis o.l.v. Lionel Meunier brengt de prachtige Johannes-Passion van J.S. Bach. Het kleinere broertje van de Matthäus is korter, maar ook dramatischer en meeslepender. Een verrijkende ervaring in de paastijd. Zeker als het uitgevoerd wordt door Vox Luminis en de musici van het Franse Café Zimmermann.

Vox Luminis en Café Zimmermann

Vox Luminis heeft een reputatie van wereldformaat opgebouwd en behoort tot de publiekslievelingen van de barokmuziek. Net als het instrumentale ensemble Café Zimmermann hebben ze veel ervaring en succes met het ongedirigeerd uitvoeren van de werken van Bach. In kleine bezetting komen Vox Luminis en Café Zimmermann dicht bij de oorspronkelijke benadering van Bach.

BACHS INDRUKWEKKENDE JOHANNES-PASSION

Opnamedatum

vrijdag 12 april 2019

Omroep

AVROTROS

Componisten

Johann Sebastian Bach

Uitvoerenden

Raphael Höhn (evangelist), Sebastian Myrus (Jezus ; bas), Zsuzsi Tóth (sopraan), Alexander Chance (countertenor), Raffaele Giordani (tenor), Philippe Froeliger (Servus ; tenor), Geoffroy Buffière (pilatus ; bas), Caroline Weynants (sopraan), Lionel Meunier (Dirigent), Vox Luminis, Café Zimmermann

Tijdperken

Hoog barok

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

Ster advertentie
Ster advertentie