Avondconcert van 31 mei 2020

Avondconcert

Zondag 31 mei 2020, 20:00 - 23:00

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Made in NL: in mei is het podium van het Avondconcert bestemd voor Nederlandse orkesten, ensembles, musici en componisten A Symfonieorkest van het Koninklijk Concervatorium Den Haag o.l.v. Reinbert de Leeuw Webern - 'Im Sommerwind' opname van 13 oktober 2000, Beurs van Berlage, Amsterdam B Symfonie Orkest van het Koninklijk Conservatorium Den Haag olv Jac van Steen, m.m.v. Elisa Karen Tavenier, altviool Badings - Concert voor altviool en orkest sessie opname gemaakt in de Arnold Schönbergzaal van het Koninklijk Conservatorium Den Haag C Residentie Orkest o.l.v. Neeme Järvi Rachmaninov - Symfonische Dansen opname van 12 mei 2012, Anton Philipszaal, Den Haag D Rosanne Philippens, viool, Julia Philippens - viool/composition Dimitri Ivanov - viool, Niek Baar - viool, Anna den Herder -altviool, Joël Waterman - altviool Anastasia Feruleva - cello, Mick Stirling - cello Brahms - Strijkkwintet nr. 2 op.111 - deel III - Un poco allegretto Enescu - Airs dans le genre Roumain Webern - Satz fúr Streichtrio op.posth. Julia Philippens - Hommage à Enescu, voor soloviool en 7 strijkers Bártok - 6 Roemeense Dansen, arr. voor strijkoctet Enescu - Octet in C op.7 opname van 13-3-2019, Concertzaal, Tilburg

Muziek in deze uitzending

Uitzending 31 mei 2020

20:30

Beethoven, Ludwig van

Sonate voor piano nr.12, op.26 in As gr.t. - deel I, "Andante con variazioni"

Gould, Glenn [piano]

CBS

M3YK 45821

20:27

Enescu, Geroge

Octet voor strijkers op.7 in C gr.t. - compleet

Philippens, Julia [viool] & Philippens, Rosanne [viool] & Ivanov, Dimitri [viool] & Baar, Niek [viool] & Herder, Anna Magdalena den [altviool] & Waterman, Joël [altviool] & Feruleva, Anastasia [cello] & Stirling, Mick [cello]

NVT

NVT

20:24

Bartók, Bela

Roemeense volksdansen (6) Sz.56 - compleet (Arr.)

Philippens, Julia [viool] & Philippens, Rosanne [viool] & Ivanov, Dimitri [viool] & Baar, Niek [viool] & Herder, Anna Magdalena den [altviool] & Waterman, Joël [altviool] & Feruleva, Anastasia [cello] & Stirling, Mick [cello]

NVT

NVT

20:21

Philippens, Julia

Hommage à Enescu, voor soloviool en 7 strijkers

Philippens, Julia [viool] & Philippens, Rosanne [viool] & Ivanov, Dimitri [viool] & Baar, Niek [viool] & Herder, Anna Magdalena den [altviool] & Waterman, Joël [altviool] & Feruleva, Anastasia [cello] & Stirling, Mick [cello]

NVT

NVT

20:18

Webern, Anton

Satz für Streichtrio, op.posth., "Ruhig fließend"

Ivanov, Dimitri [viool] & Waterman, Joël [altviool] & Stirling, Mick [cello]

NVT

NVT

20:15

Enescu, George

Airs dans le genre roumain

Philippens, Rosanne [viool]

NVT

NVT

20:12

Brahms, Johannes

Strijkkwintet nr.2, op.111 in G gr.t. - deel III, "Un poco allegretto"

Philippens, Rosanne [viool] & Baar, Niek [viool] & Herder, Anna Magdalena den [altviool] & Waterman, Joël [altviool] & Feruleva, Anastasia [cello]

NVT

NVT

20:09

Symfonische dansen, op.45 - compleet (versie voor orkest)

20:06

Concert voor altviool en strijkorkest, 1965

Tavenier, Elisa Karen [altviool]

20:03

Im Sommerwind