Avondconcert van 14 mei 2020

Avondconcert

Donderdag 14 mei 2020, 20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Made in NL: in mei is het podium van het Avondconcert gereserveerd voor louter Nederlandse orkesten, ensembles, musici en componisten. Luister van 8 tot en met 17 mei in het Avondconcert naar het "alternatieve" Mahler Festival, met iedere avond een symfonie van Gustav Mahler door een Nederlands orkest in live-opnames uit het archief van het Avondconcert en Radio 4. Acteur Gijs Scholten van Aschat kruipt in de huid van Mahler en leest iedere avond een brief van Gustav aan zijn geliefde vrouw Alma. Leer de componist kennen als gekweld genie en vurig aanbidder van zijn Almschi in "Kussen van Gustav". Verder is er elke avond een reisgids die de luisteraar meeneemt doorheen de wondere wereld van de muziek van Mahler. Uw gidsen zijn: Jan Willem de Vriend, Helena Rasker, Jurjen Hempel, Antony Hermus, Eveline Nikkels en Frits Zwart. Rotterdams Philharmonisch Orkest olv Valery Gergiev Gustav Mahler - Zevende Symfonie Opname van 10 februari 2018, ZaterdagMatinee, Concertgebouw, Amsterdam

Muziek in deze uitzending

Uitzending 14 mei 2020

20:12

Debussy, Claude

Nocturnes (3) - compleet

Radio Filharmonisch Orkest

Baudo, Serge

Nationaal Jeugdkoor

NVT

NVT

20:09

Smetana, Bedrich

Strijkkwartet nr.1 in e kl.t., "Uit mijn leven" - compleet

Prazak Kwartet

Harmonia Mundi

PRD 250 128

20:06

Mahler, Gustav

Symfonie nr.7 in e kl.t. - compleet

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Gergiev, Valery

NVT

NVT

20:03

Mahler, Gustav

Brief nr.7 aan Alma

Scholten van Aschat, Gijs [stem]

NVT

NVT