Avondconcert van 13 mei 2020

Avondconcert

Woensdag 13 mei 2020, 20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Made in NL: in mei is het podium van het Avondconcert gereserveerd voor louter Nederlandse orkesten, ensembles, musici en componisten. Luister van 8 tot en met 17 mei in het Avondconcert naar het "alternatieve" Mahler Festival, met iedere avond een symfonie van Gustav Mahler door een Nederlands orkest in live-opnames uit het archief van het Avondconcert en Radio 4. Acteur Gijs Scholten van Aschat kruipt in de huid van Mahler en leest iedere avond een brief van Gustav aan zijn geliefde vrouw Alma. Leer de componist kennen als gekweld genie en vurig aanbidder van zijn Almschi in "Kussen van Gustav". Verder is er elke avond een reisgids die de luisteraar meeneemt doorheen de wondere wereld van de muziek van Mahler. Uw gidsen zijn: Jan Willem de Vriend, Helena Rasker, Jurjen Hempel, Antony Hermus, Eveline Nikkels en Frits Zwart. Koninklijk Concertgebouworkest olv Bernard Haitink Gustav Mahler – Zesde symfonie ‘Tragische’ Opname van 8 oktober 1976, Concertgebouw Amsterdam

Muziek in deze uitzending

Uitzending 13 mei 2020

20:12

Mahler, Gustav

Symfonie nr.9 in D gr.t. - deel II, "Im Tempo eines gemächlichen Ländlers" (Arr.)

Koninklijk Concertgebouworkest (leden van)

Gimeno, Gustavo

Gutman Records

718868 154316

20:09

Symfonie nr.5 in cis kl.t. ; Adagietto (Arr.)

Maisky, Mischa [cello] & Hallynck, Sophie [harp]

20:06

Beethoven, Ludwig van

Strijkkwartet nr.11, op.95 in f kl.t., "Serioso" - compleet (Arr.)

Amsterdam Sinfonietta

Thompson, Candida

Channel Classics

CCS SA 31511

20:03

Mahler, Gustav

Symfonie nr.6 in a kl.t., "Tragische" - compleet

Koninklijk Concertgebouworkest

Haitink, Bernard

NVT

NVT