STER Advertentie

Dit najaar programmeert NTR een eigen serie concerten waarin voornamelijk Nederlandse musici aan bod komen. De concerten worden live uitgezonden vanaf bijzondere locaties door het land. Onder de musici zijn violisten als Niek Baar en Sarah Kapustin, altviolist Roeland Jagers en slagwerker Dominique Vleeshouwers.

Publiek is van harte welkom bij de concerten. De aanvang voor publiek is om 19:30 uur en de concerten beginnen rond 20:15 en duren een uur. In verband met maatregelen rondom Covid-19 is vooraf aanmelden noodzakelijk. Geef in de aanmelding aan naar welk concert u wil en met hoeveel personen. Geef ook aan om hoeveel huishoudens het gaat in verband met de placering. Aanmelden voor de concerten kan per mail via onderstaande knop.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

21 december: het Storioni Trio met Saint-Saëns en Vasks

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen ging het liveconcert van het Storioni Trio op 15 december niet door. Gelukkig lukte het wel om een dag later 's middags een opname te maken in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Het concert wordt op 21 december uitgezonden. Het Storioni Trio speelt het Pianotrio nr.1 van Camille Saint-Saëns en Plainscapes van Peteris Vasks in een versie waarin de piano de rol van het koor overneemt.

Eerder in deze serie

16 september: vioolsonates door Niek Baar en Ben Kim

Op woensdag 16 september speelden violist Niek Baar en pianist Ben Kim vioolsonates van Mozart, Schubert en Schumann in MuziekHaven te Zaandam.

23 september: viool-altviool duo's door Sarah Kapustin en Roeland Jagers

Sarah Kapustin en Roeland Jagers speelden op woensdag 23 september werken van diverse componisten. Onder hen de Nederlandse componist Joey Roukens. Hij kent Kapustin en Jagers al langer en schreef speciaal voor hun huwelijk een stuk muziek voor het stel.

14 oktober: Dominique Vleeshouwers & friends

Slagwerker Dominique Vleeshouwers ontving eerder dit jaar de Nederlandse Muziekprijs. Op 14 oktober speelt hij samen met slagwerkers Rachel Zhang, Laurent Warnier en Tom Pritchard in het Muziekgebouw aan het IJ het programma Pulsations.

28 oktober: Johanette Zomer, Peter Verduyn & Hans Eijsackers

Johannette Zomer (sopraan), Peter Verduyn Lunel (fluit) en Hans Eijsackers (piano) spelen op 28 oktober live in MuziekHaven in Zaandam een gevarieerd liedrecital met repertoire voor fluit en zang door de eeuwen heen. Het concert is gratis toegankelijk voor publiek. Aanmelden kan via de button bovenaan deze pagina.

4 november: Klaartje van Veldhoven & Matthias Havinga

Sopraan Klaartje van Veldhoven en organist Matthias Havinga spelen op 4 november een programma in de Sint Josephkerk in Haarlem. Op het programma staat muziek van Nederlandse componisten: Hendrik Andriessen, Rosy Wertheim, Henk Badings en Bertus van Lier. Het concert is gratis toegankelijk voor publiek. Aanmelden kan via de button bovenaan deze pagina.

26 november: Hanna Shybayeva & Animato Kwartet

Op 25 november speelden pianist Hanna Shybayeva en het Animato Kwartet (Inga Våga Gaustad, Tim Brackman, Elisa Karen Tavenier en Pieter de Koe) een programma in MuziekHaven in Zaandam. Contrabassist Bas Vliegenthart vulde het ensemble aan in het Pianoconcert nr.1 van Beethoven in een bewerking voor piano en strijkkwintet. Het concert werd een dag later uitgezonden in het Avondconcert. Op het programma stond naast Beethoven ook het Pianokwintet op.44 van Schumann en van Schubert Quartettsatz in c, D.70.

Omslag: Merlijn Doomernik