60 jaar ZaterdagMatinee De meest memorabele concerten uit het omroeparchief

Meer informatie

STER Advertentie

De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw kun je waar en wanneer je maar wilt kijken. Op NPO Start. En dat kunnen wij je ten zeerste aanbevelen. Pianist, componist en dirigent Reinbert de Leeuw (78) heeft zijn leven gewijd aan de moderne klassieke muziek. Nu, aangekomen in de kromming van zijn levensboog, draait hij zich om en strekt hij zijn armen uit naar Johann Sebastian Bach, en in het bijzonder naar de Matthäus-Passion.

De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw

De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw is een documentaire over het mysterie van muziek, de betovering en de bijzondere wisselwerking tussen Reinbert de Leeuw en jongere generaties musici. "Als ik mij de rest van mijn leven alleen nog maar met de Matthäus-Passion zou moeten bezighouden, zou ik dat zo doen," zegt Reinbert de Leeuw. Regisseur Cherry Duyns volgt hem vanaf de eerste repetitiedagen met orkest Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en solisten Joanne Lunn (sopraan), Delphine Galou (alt), Christopher Watson (tenor), Tomáš Král (bas), Andreas Wolf (Christus), Benedikt Kristjánsson (evangelist) tot de aangrijpende uitvoering in de Amsterdamse Nieuwe Kerk. Een film over de bezieling van die musici, de ontroering en de onstuitbare bevlogenheid waarmee Reinbert de Leeuw opgaat in Bachs monumentale Matthäus-Passion. Ontdek het zelf en kijk de documentaire.

Zelf muzikant?

Erbarme dich, de mooiste aria uit de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach, uitgevoerd door… jou. Dat kan zomaar. Heb je onze 'Speel mee'-pagina al bezocht? Hier vind je de bladmuziek voor maar liefst 13 instrumenten, zodat je zelf je eigen missie kunt starten.

Liever luisteren?

Dat kan natuurlijk ook. Klik op de play-button en geniet van Holland Baroque onder leiding van Reinbert de Leeuw: