60 jaar ZaterdagMatinee De meest memorabele concerten uit het omroeparchief

Meer informatie

STER Advertentie

Studeer jij aan een van de Nederlandse conservatoria? Of ben je net afgestudeerd en droom je van een internationale carrière? Meld je dan aan voor Dutch Classical Talent, een tour en promotietraject voor jong klassiek talent van Nederland.

Door middel van audities kiest een vakjury een viertal finalisten die de tour en het promotietraject doorlopen. De deelnemers ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs ca. tien Nederlandse concertzalen.

Dutch Classical Talent
Dutch Classical Talent is een talentontwikkelingstraject van achttien maanden voor jonge musici in de leeftijd t/m 28 jaar (zangers t/m 30 jaar), die aan een van de Nederlandse conservatoria studeren of hebben gestudeerd en die in staat zijn als solist of ensemble muzikaal en technisch een volwaardig, gevarieerd en professioneel concertprogramma uit te voeren.

Auditieprocedure
Op maandag 29 en dinsdag 30 oktober 2018 vinden in Hertz TivoliVredenburg de (besloten) auditiedagen plaats. Uit de eerste ronden worden maximaal 8 kandidaten/ensembles geselecteerd. Op de tweede auditiedag (maandag 5 november) worden uit deze kandidaten vier finalisten gekozen die doorgaan in de tour en het promotietraject van Dutch Classical Talent.

Aanmelden