STER Advertentie

Speel mee met Klassiek is een gloednieuw initiatief van NPO Radio 4 om amateurmusici thuis plezier aan muziek te laten beleven. Onder begeleiding van professionele musici kun je thuis op je eigen tempo een klassiek stuk instuderen en goed leren spelen.

Meespelen
Op de website van NPO Radio 4 bieden wij amateurmusici alles aan om het stuk onder de knie te krijgen. Van elk nieuw muziekstuk in Speel mee met Klassiek krijg je een perfecte meespeelopname. De meespeelopnames worden uitgevoerd door professionele musici uit het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. De amateurmusicus kan thuis met behulp van de aanwijzingen van de dirigent zelf meespelen. Voor het gemak kun je de noten die je moet spelen eenvoudig meelezen in de meespeelvideo.

Tips & Tricks
Daarnaast kun je de bladmuziek van Summertime downloaden en kan je terecht voor verschillende uitlegvideo's met tips & tricks van professionals. De musici die je meenemen door het stuk zijn vaak verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor.

Inspiratie
Ook de presentatoren van NPO Radio 4 zijn betrokken bij Speel mee met klassiek. Met inspirerende verhalen brengen zij de muziekstukken tot leven. Het meespelen wordt nog leuker en je leert de muziek zo echt kennen. 

In deze eerste editie van Speel mee met klassiek staat Summertime van George Gershwin centraal. Een perfect stuk voor de zomer dat je mee kunt spelen of mee kunt zingen.

naar speel mee met klassiek