STER Advertentie

Once Upon a Time in the West van Ennio Morricone stond in 2018 op nummer 1 in de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40! Op nummer 2 stond de muziek van The Lord of the Rings van Howard Shore, gevolgd door de muziek van Star Wars I t/m VIII van John Williams op nummer 3.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oude bekenden en nieuwe binnenkomers
John Williams en Hans Zimmer hebben in 2018 de meeste plaatsen in de top 40 veroverd; Zimmer bezet 4 plaatsen en Williams maar liefst 5. Ook Ennio Morricone blijft populair, hij staat 3 keer in de Filmmuziek Top 40. De hoogste nieuwe binnenkomer is de soundtrack van de serie Game of Thrones van Ramin Djawadi op nummer 12. Uiteraard is er ook Nederlandse filmmuziek te horen van Rogier van Otterloo. Zijn soundtracks bij Turks fruit en Soldaat van Oranje staan ook in de Top 40.

Bekijk de volledige lijst (PDF)

Beluister de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40 2018
Geniet op ieder moment van de dag van de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40 2018 met onze Spotify-lijst.

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.


E-mailadres:    

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLERTIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan