De winter saai? Ha, heus niet! Ook in de koudste maanden van het jaar valt er genoeg te doen! Zo kun je er natuurlijk voor kiezen om, net als Lex in Passaggio, de elfstedentocht per solex af te leggen. Maar dat is niet alles. Wij zetten de leukste wintertips voor je op een rij.

Ga eropuit!
Voor de actieveling die geen zin heeft om thuis op de bank onder een dekentje te liggen, zijn er genoeg mogelijkheden buitenshuis. Bind bijvoorbeeld de schaatsen onder en laat je kunsten zien op de ijsbaan van het Museumplein in Amsterdam! ICE Amsterdam is geopend t/m 4 februari. Klinkt dat iets te koud? Misschien spreekt de warmte van het Nationaal Orgelmuseum in Elburg of Museum Speelklok in Utrecht je meer aan.

Foto: Edwin van Eis | I Amsterdam


Of nóg beter: kleed je extra warm aan met de kostuums van de Nationale Opera! Op zaterdag 3 februari heb je namelijk de kans om één van de 4000 handgemaakte kostuums, schoenen en hoeden van De Nationale Opera op de kop te tikken. Wat dacht je van die droomjurk uit Lohengrin? Of een fraaie hoed uit Tannhaüser? De prijzen variëren van 1 tot 300 euro.

Filmtip: Florence Foster Jenkins
Laat het winterweer een buitenactiviteit niet toe? Dan heb je het perfecte excuus om ongegeneerd op de bank te ploffen voor een film. Met Florence Foster Jenkins heb je meteen een muzikaal verantwoord exemplaar te pakken. Dit waargebeurde verhaal met Meryl Streep in de hoofdrol belicht het leven van socialite Florence Foster Jenkins. Overtuigd van haar eigen zangkunsten besluit zij een concert te geven in de Carnegie Hall in New York. Maar daar blijkt dat ze íets minder talent heeft dan ze al die tijd dacht.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


5 tips voor de lekkerste chocolademelk
De winter is niet compleet als je niet minstens één keer van een goede mok warme chocolademelk hebt genoten. En dan bedoelen we niet een zakje oplospoeder. Met deze tips sla je deze winter de lekkerste choco achterover.

1. Pure chocolade is hét geheim voor een chocolademelk met smaak. Hoe donkerder, hoe meer smaak je drankje krijgt.
2. Wist je dat je chocolademelk nóg lekkerder wordt als je er een snuf zeezout bij gooit?
3. Wees niet bang om extra ingrediënten als anijs, kaneel, rum of whiskey toe te voegen.
4. Wil je de chocolademelk meteen als oppepper gebruiken? Voeg koffiepoeder aan je mengsel toe.
5. Voeg een sinaasappelschil toe tijdens het koken van de melk, dit geeft de chocolademelk een frisse bijsmaak.

Winterse muziek
Na een winterse strand- of boswandeling uitblazen met muziek? Beluister Schuberts Winterrreise.


Omslagfoto: ANP

 

App de studio