5 maart 2021 Filmmuziek Top 50 12:00 - 18:00 uur

Meer informatie

STER Advertentie

Alleen met je viool op het podium. Dat is zelfs bij Dutch Classical Talent nog niet vertoond. Dan heb je meer dan talent, dan ben je een podiumkunstenaar, een performer, iemand die iets meer kan dan muziekstukjes ten beste geven. Diamanda Dramm overrompelde de jury van DCT met haar moeiteloze switch tussen oud en nieuw, puur solospel en zichzelf begeleidend met bass drums. Ze kent haar klassiekers maar kreeg in 2013 ook de John Cage Award voor haar bijdrage aan hedendaagse muziek. Het belooft een concert te worden met vele gezichten.

Diamanda Dramm
Violiste Diamanda La Berge Dramm (1991) groeide op in Amsterdam in een milieu waar de muzikale werelden van klassiek, modern en improvisatie elkaar raakten. Op haar dertiende bracht ze Raadsels van Louis Andriessen in première in het Concertgebouw. In mei 2015 behaalde Diamanda haar Master met onderscheiding en won ze de Nicolai prijs voor het meest bijzondere eindexamen.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister het concert

Speellijst
Benieuwd naar de muziek waar Diamanda Dramm zelf graag naar luistert? We vroegen haar een speellijst samen te stellen met haar favoriete muziek.

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dutch Classical Talent
Dutch Classical Talent – Tour & Award is een promotietraject voor jong klassiek talent uit Nederland. Violiste Diamanda Dramm is één van de vier finalisten.

Stem
Naast de prijs van de vakjury, wordt er zondag ook een publieksprijs uitgereikt. Is Diamanda Dramm jouw favoriet? Breng hier je stem uit.