Meer NPO

De mooiste podcasts Klassieke Mysteries, Bach van de Dag & meer

Direct luisteren

STER Advertentie

Leuk dat je wilt stemmen! Wij leggen je uit hoe je je stemlijst kunt samenstellen.

Als je de stemtool opent verschijnt de keuzelijst met alle stukken die door jouw stem dit jaar in de Hart & Ziel Lijst kunnen komen. Ze staan op willekeurige volgorde, met je muis kun je er doorheen scrollen.

Wil je liever op alfabetische volgorde zoeken op componist of stuk? Gebruik dan de filterknop daarnaast of typ je zoekopdracht in de zoekbalk bovenaan. De componisten staan gesorteerd op achternaam.

Staat jouw lievelingsstuk er niet tussen? Voeg dan een vrije keuze toe. Dit kan via de speciale knop die ook bovenaan de pagina staat. 

Weet je even niet meer hoe het stuk klinkt of hoe die beroemde melodie ook alweer gaat? Via de play-knop die naast elk stuk staat kun je luisteren of je het juiste stuk voor je hebt. 

Je favoriete stuk gevonden?

Als je je favoriete stuk hebt gevonden, klik op het zwarte plusteken erachter om dit stuk toe te voegen aan je stemlijst. In het paarse vlak aan de linkerkant van de pagina verschijnen al je gekozen stukken. Als je weer op een stuk klikt voor luisteren of een weetje dan verdwijnen deze even. Via de knop ‘terug naar je favorietenlijst’ links bovenaan tover je ze zo weer tevoorschijn.

Je kunt tot twintig stukken selecteren, maar je top tien of top vijf is ook goed!

Per ongeluk het verkeerde stuk gekozen? Met het prullenbak-icoontje verwijder je een gemaakte keuze weer.

Tevreden met je lijst? Ga dan door naar stap 2 en motiveer waarom juist deze stukken jouw favoriet zijn (optioneel). In de volgende stappen volgt het invullen van je gegevens en de mogelijkheid om deel te nemen aan de enquête. Bij stap 5 is het stemproces afgerond! 

Nu je weet hoe het werkt, kun je hier je stem uitbrengen tot vrijdag 4 oktober 2019 20:00 uur. 

Meer over NPO Radio 4 Hart & Ziel