STER Advertentie

Vanaf 2 september kun je elke dag luisteren naar de podcast Bach van de dag. Programmamaker, conservatoriumdocent en bovenal Bach-liefhebber Frank de Munnik maakt een ‘muzikale scheurkalender’, met elke werkdag een nieuwe aflevering.

Frank de Munnik is al jaren gefascineerd door het werk van Johann Sebastian Bach en zijn muzikale familieleden. Zijn fascinatie begon toen hij als klein jongetje op televisie een optreden zag van de Canadese pianist Glenn Gould. "Een enorme schoonheidservaring, iets dat veel groter is dan jezelf."

Met deze podcast van de KRO-NCRV wil De Munnik luisteraars meenemen op de muzikale ontdekkingsreis die hij zelf al jaren maakt langs het werk van Bach. In de serie komt niet alleen de Duitse componist aan bod, maar ook de muziek van zijn leerlingen en van componisten die veel later aan de slag gingen met het werk van Bach. Hij klinkt zelfs door tot in de hiphopmuziek uit de jaren negentig van de twintigste eeuw. Er is dus genoeg te vertellen over de indrukwekkende Bach.

Afleveringen Bach van de dag