60 jaar ZaterdagMatinee De meest memorabele concerten uit het omroeparchief

Meer informatie

STER Advertentie

Het Delft Chamber Music Festival is al meer dan 20 jaar een begrip in de muziekwereld. In 1997 organiseerde violiste Isabelle van Keulen de eerste editie, die al meteen een succes was. Internationale topmusici kwamen graag samen kamermuziek spelen in het sfeervolle Museum Prinsenhof in Delft. In 2007 werd de artistieke leiding van het kamermuziekfestival overgenomen door violiste Liza Ferschtman.

Gastprogrammeur Thomas Oliemans

De 23e editie van het Delft Chamber Music Festival vond plaats van 25 juli t/m 4 augustus. Gastprogrammeur dit jaar was bariton Thomas Oliemans, die opnieuw de grote namen uit de muziekwereld naar Delft lokte. In Podium blikte Thomas Oliemans met presentator Hans Haffmans vooruit op het festival:

 

Delft Chamber Music Festival op NPO Radio 4

NPO Radio 4 was erbij en zond deze concerten uit in het Zomeravondconcert:

Donderdag 25 juli, vanaf 20:00 uur - live

Het openingsconcert van het Delft Chamber Music Festival, rechtstreeks vanuit het Prinsenhof, Delft. Met o.a. Thomas Oliemans, bariton, Severin von Eckardstein, piano, Candida Thompson en Isabelle van Keulen, viool.

Beluister het concert

Zaterdag 27 juli vanaf 19:00 uur

Een opname van zaterdagmiddag, met o.a. Severin von Eckardstein, piano en Herman van Kogelenberg, fluit.

Beluister het concert 

Vrijdag 2 augustus, 20:00 uur - live

Rechtstreeks vanuit het Prinsenhof in Delft, met Judith van Wanroij, sopraan, Daan Boertien en Olga Paschenko, piano en Jeannette Landré, fluit.

Beluister het concert