STER Advertentie

Calliope Tsoupaki nieuwe Componist des Vaderlands
Calliope Tsoupaki is de komende twee jaar Componist des Vaderlands. Zij neemt het stokje over van Mayke Nas. Als Componist des Vaderlands ziet Calliope Tsoupaki het als haar belangrijkste taak om het ambacht van componist beter zichtbaar te maken voor een breed publiek. 'We werken niet in onszelf gekeerd in een achterkamertje. We zijn mensen van vlees en bloed. We hebben een ambacht dat al eeuwen bestaat en zal blíjven bestaan,' aldus de componiste.

Sociale media
Via sociale media en de website van Componist des Vaderlands wil Tsoupaki het publiek nu en dan laten meekijken als zij een nieuw stuk componeert. Ook wil zij met nieuwe werken snel inspelen op landelijke gebeurtenissen. Iets waarmee zij ervaring heeft. In 2010 componeerde ze als hommage aan de schrijver Harry Mulisch, binnen een dag na zijn overlijden, de 1-minuut-opera Vesuvius 1927, die te zien was bij De Wereld Draait Door.

Foto: Ruud Jonkers

MIS NIETS

Iedere week alles over klassieke muziek in je mailbox? Van de mooiste concerten tot de beste speeltips. Mis niets en meld je nu aan!

E-mailadres: 

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement