STER Advertentie

Nederland herbergt nog zoveel geheimen, zoveel mooie natuurgebieden, routes en landschappen. Daarom blijft Passaggio-presentator Lex Bohlmeijer de radiostudio verruilen voor het weidse land. Dit keer voor het eerst ook voor een deel buiten Nederland: van 5 tot en met 9 november zal Lex op de fiets de Dodendraad gaan volgen.

Volg de liveblog

Dodendraad
De Dodendraad was een 332 kilometer lange draadversperring die tijdens de Eerste Wereldoorlog door de Duitse bezetters van België werd aangelegd langs de grens tussen het bezette België en het neutrale Nederland. De versperring stond onder dodelijke elektrische spanning en moest verhinderen dat oorlogsvrijwilligers en Duitse deserteurs België ontvluchtten. De Dodendraad kostte naar schatting vele honderden mensen het leven, maar kon niet voorkomen dat duizenden mensen op velerlei manieren de grens passeerden.

Oproep
Lex komt voor zijn tocht graag in aanraking met mensen met mooie verhalen, een lekker hapje of drankje, slaapplaatsen of andere goede tips. Wil jij Lex hierbij helpen? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Route
Bekijk hier welke route Lex zal gaan afleggen.