STER Advertentie

De Hart & Ziel Lijst 2018 is van start gegaan! De all-time favoriet van voorgaande jaren, de Matthäus Passion van Bach, is van zijn eerste plaats verstoten door de Winterreise van Schubert. Op de derde plek staat dit jaar Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt. Luister van 15 t/m 19 oktober naar de volledige Top 300 op NPO Radio 4.

De grootste stijger in de lijst is Strijkkwartet in Es van Fanny Mendelssohn op nr. 38, de grootste daler is De Staat van Louis Andriessen; vorig jaar op nr. 50 en dit jaar helaas niet meer in de lijst.

Bach is het beste vertegenwoordigd in de lijst: er staan maar liefst 23 werken van hem in de Hart & Ziel Lijst van 2018. Ook staan er dit jaar 7 werken van componistes in de lijst, vorig jaar waren dat er slechts 2. Lees hier meer over een aantal van deze componistes.

Nieuw in de Top 300: filmmuziekcomponist Michael Nyman, Fanny Mendelssohn, Alma Mahler, jazzpianist Keith Jarrett, Leoš Janáček en de Noorse componist Ola Gjeilo.

Beluister de lijst op Spotify

Bekijk hier de volledige lijst inclusief uitzendschema:

Bekijk de lijst in PDF

Bericht de studio
Wil je een bericht achterlaten over de Hart & Ziel Lijst? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., app de studio of laat een bericht achter op onze voicemail via 035-6773519.

Hart en Ziel op TV 
Met het tv-programma Hart & Ziel sluit de NTR op NPO 2 aan bij de Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4. In dit programma gaat Floris Kortie op bezoek bij mensen in het hele land die een persoonlijk verhaal hebben bij één van de stukken uit de Hart & Ziel Lijst. Zo bezoekt hij een vlaaienbakker uit Limburg, een brandweerman uit Amsterdam, een duivenmelker uit Leeuwarden en een drankenhandelaar op de Kruiskade in Rotterdam. Hart & Ziel wordt van 15 t/m 19 oktober uitgezonden op NPO 2, direct na Nieuwsuur.

NPO Radio 4 Hart & Ziel Festival
Vrijdag 19 oktober is TivoliVredenburg het podium voor het gratis toegankelijke Hart & Ziel Festival. We sluiten de uitzendweek feestelijk af met een locatie-uitzending en verschillende Hart & Ziel activiteiten. Lees hier meer over het programma van het festival.