STER Advertentie

Luister hier vanaf 15 februari naar de nieuwe podcast Making an Opera. Radiomaker Stefanie Visjager kijkt 1,5 jaar mee achter de schermen bij de ontwikkeling van de nieuwe opera Willem Jeths. 

Op 13 maart gaat op het Opera Forward Festival van De Nationale Opera (DNO) de nieuwe opera van Willem Jeths in wereldpremière: Ritratto. DNO stelde podcastmaker Stefanie Visjager in staat om gedurende anderhalf jaar achter de schermen mee te kijken naar de totstandkoming van deze productie. Het bood haar een unieke kans om het complexe maakproces van eerste idee tot aan de uitvoering te volgen en te ontrafelen. Resultaat hiervan is de podcastserie Making an Opera, of: Hoe het te maken in de opera.

Luister hieronder of abonneer je op de podcast via Spotify, Apple of Google Podcasts.

Afleveringen:

15 februari - Akte 1: Audities

Making an Opera - Akte 1: Audities

Het is november 2018. De zangers van de opera studio mogen of moeten auditeren voor de wereldpremière van maart 2020: Ritratto van de Nederlandse componist Willem Jeths. “Horrifying to stand there in front of the panel you know - especially because I don’t know modern music”

22 februari - Akte 2: Onzekerheden

29 februari - Akte 3: Bloed en Verf

7 maart – Akte 4: Aria-portfolio

De podcast Making an opera is tot stand gekomen dankzij financiële ondersteuning van het NPO-fonds in samenwerking met De Nationale Opera, de NTR en NPO Radio 4.