In 2018/2019 verwelkomen wij je graag (opnieuw) bij de concertseries van NPO Radio 4: het AVROTROS Vrijdagconcert, de NTR ZaterdagMatinee en Het Zondagochtend Concert.

Dit seizoen in het AVROTROS Vrijdagconcert
Het overkoepelende thema van het AVROTROS Vrijdagconcert in 2018-2019 is De Liefde. Er zijn verschillende deelseries, met voor ieder wat wils. De Liefde komt terug in vele uitingsvormen. Het openingsconcert draait rondom het ultieme liefdesverhaal van Roméo et Juliette, maar is tevens een hommage aan Berlioz. Natuurlijk is Nederlandse muziek ook ruim vertegenwoordigd, met werken van onder meer Jan van Gilse, Johan Wagenaar en Tristan Keuris.

Naast onze geliefde omroepensemble - het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor - mogen we ook fantastische gastensembles ontvangen, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Noord Nederlands Orkest, de Nederlandse Bachvereniging en het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir.

Bestel nu uw kaarten voor deze serie in het Utrechtse TivoliVredenburg!

--> Bekijk de concerten van seizoen 2018-2019

Dit seizoen in de NTR ZaterdagMatinee
In het 58ste seizoen van de NTR ZaterdagMatinee zijn negen van de veertien premières geschreven door een vrouw. Ook werken van Lili Boulanger, Sofia Goebaidoelina, Galina Oestvolskaja en de barok-gigante Camilla de Rossi vindt u in de serie terug. Dat zoveel muziek van vrouwelijke componisten klinkt, is tegelijkertijd bijzonder en ‘heel gewoon’. In de beeldende kunst is gender al nauwelijks een issue meer. Maar vrouwelijke componisten en dirigenten? Daarmee is het thema ook heel on-bijzonder: hier valt nog veel moois in de schijnwerper te zetten dat anders onderbelicht zou blijven – en dat is precies wat de ZaterdagMatinee graag doet.
Wij hopen je komend seizoen weer te mogen begroeten in Het Concertgebouw in Amsterdam!


--> Bekijk de concerten van seizoen 2018-2019


Het Zondagochtend Concert
Wat is je ideale zondagochtend? Uitslapen, uitgebreid ontbijten, de krant lezen... En vast en zeker ook muziek! Daarom bieden Het Concertgebouw en AVROTROS je Het Zondagochtend Concert. De perfecte manier om uw zondagochtendgevoel compleet te maken! Met dit seizoen o.a. Dvoráks Te Deum, Dubbelconcerten van Bach door Lucas en Arthur Jussen en Schuberts Stabat Mater door het Groot Omroepkoor.

--> Bekijk de concerten van seizoen 2018-2019

 

NPO Radio 4 Concerten biedt continu klassieke muziek uit alle stijlperiodes en genres: een rijk geschakeerd aanbod met muziek uit de renaissance, barok, klassiek en romantiek tot aan toegankelijke hedendaagse muziek. 


NPO Radio 4 Concerten is 24 uur per dag te beluisteren!

Je kunt op verschillende manieren luisteren:
- Online via http://radioplayer.npo.nl/radio4/?channel=16 
- Via de NPO Radio 4 app op iPhone, iPad of Android (gebruik hier de tab Webkanalen)
- Met een Digital Radio + (zoek naar het kanaal Radio 4 Concerten of R4 Conc)
- Met een internetradio (stel hier de stream in http://icecast.omroep.nl/radio4-eigentijds-mp3)

 
 NPO-Radio-4-Concerten.jpg
 
 
 
 

Podcasts van Radio 4

Download de uitzendingen en luister waar en wanneer je wilt

Luister naar klassieke muziek met je mp3 speler, podcast app op de telefoon of download de programma's op je computer.

De onderstaande links openen ieder in een nieuw venster, waar je het programma direct kunt luisteren en downloaden. Ook kun je zich abonneren op de podcast, zodat je geen uitzending hoeft te missen.

Bedankt voor je mail!

We zullen je binnen vier tot zes werkdagen antwoorden. 

nporadio4.nl

Contentcoördinator online
Anouk Vos

Webredactie
Hilde Verweij
Simone Leuven 

Michelle Kooiman


Art direction
Anneloes Joustra

Techniek
Perfect Web Team
Pluxbox

Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Radio 4 Algemeen

Zendermanager
Simone Meijer

Manager content
Tim Moen

Zenderproducer
Paula de Geest

Contentcoördinatoren
Jesse de Paauw
Corine Rietveld

Teamleider productiebureau Radio 4
Robert Andriessen

Wilt u adverteren op Radio 4, door middel van een reclame op de zender of een banner op de website? Dan kunt u contact opnemen met de STER. Zij verzorgen voor Radio 4 alle vormen van reclame.

Meer informatie op de website van de STER

Radio 4 is de publieke radiozender met klassieke muziek. De beste klassieke muziek in een logische programmering. Herkenbaar en toch verrassend. Deskundig, informatief en toegankelijk. Géén nonstop muziek, maar verschillende formats van herkenbare programma's aangepast aan het moment van de dag. Voor de luisteraar die van klassieke muziek houdt en midden in het leven staat.

Luisteren

NPO Radio 4 is te ontvangen via FM, kabel, internet(radio) en DAB. Bekijk de frequenties op de pagina www.nporadio4.nl/frequenties

Speellijsten
Op de NPO Radio 4 website kun je luisteren naar verschillende speellijsten, gemaakt door onze samenstellers. Bijvoorbeeld de Concentratie speellijst om je te helpen werken of studeren, of de Energie speellijst als je even een oppepper nodig hebt. Bekijk ze allemaal op www.nporadio4.nl/speellijsten

Ook zijn werken van de grootste componisten te beluisteren wanneer je wilt via www.nporadio4.nl/componisten

Je kunt nu ook wanneer je wilt online klassieke concerten, uitgezonden door NPO Radio 4, luisteren op de website: www.nporadio4.nl/concerten. Hier zijn altijd meer dan 100 concerten te beluisteren! 

Ruim 350 (live) concerten per jaar

Iedere avond kun je luisteren naar een concert, van de beste orkesten en ensembles en internationale festivals. Van oude muziek tot hedendaags, en van kamermuziek tot opera. Daarnaast zijn onze concertseries (het AVROTROS Vrijdagconcert, de NTR ZaterdagMatinee en het Zondagochtendconcert), elke week live vanuit de concertzaal te horen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van NPO Radio 4 met onze nieuwsbrief. Gratis en voor niets! U ontvangt ongeveer eens per twee weken een mail. Abonneer je hier op onze nieuwsbrief.

Contact

We horen graag je mening over Radio 4 en onze programma's. Reacties kun je doorgeven via het contactformulier.

 

Bekijk hier welke acties en evenementen we organiseren!

{video "https://www.youtube.com/watch?v=tGGSQiseEOw"}

Ik heb een mooi werk gehoord op NPO Radio 4, waar kan ik de informatie terugvinden?

Je vindt de volledige speellijst via: www.nporadio4.nl/gedraaid. Je kunt via de kalender de dag selecteren waarop je het werk hoorde en het is mogelijk om een werk te zoeken via de zoekbalk bovenin. Een overzicht van de speellijst per programma vind je op www.nporadio4.nl/gids-gemist via de knop 'Gedraaid in de uitzending'. 

Ik heb een concert gehoord op NPO Radio 4 en wil dit graag aanschaffen op cd. Kan dit?

NPO Radio 4 geeft zelf geen cd's uit met daarop de concerten die we uitzenden. Je kunt de concerten beperkte tijd terugluisteren via www.nporadio4.nl/concerten. Via het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is van bepaalde concerten (waarbij de rechthebbenden/uitvoerenden het toelaten) een cd te bestellen. Dit kan door te zoeken in de catalogus op http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx

Waar kan ik de livestream vinden of een webcast bekijken op de website?

De live player is boven in de site te vinden onder de knop 'Live'. Vervolgens verschijnt een nieuw venster met de live player. Live video kun je vinden onder de knop 'Kijk' boven in de site en via www.nporadio4.nl/live.

De livestream doet het niet op de website, wat nu?

Het kan helpen de website te verversen door op ctrl+f5 te drukken, en de stream dan opnieuw op te starten. Werkt het dan nog niet, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van je systeem (bijv. Apple, Windows XP, iPad) en je browser (bijv. Safari of Internet Explorer 9).

Hoe kan ik NPO Radio 4 luisteren via iTunes?

Luisteren via iTunes kan door middel van het opvragen van de volgende url: http://icecast.omroep.nl/radio4-bb-mp3. Dit doe je in de iTunes-player in het menu ‘geavanceerd’ en dan ‘openen audiostream’.

Hoe kan ik reageren op een uitzending?

Je kunt voor algemene vragen over de zender mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor vragen over specifieke programma's kun je reageren via het contactformulier op de site van het betreffende programma of via www.nporadio4.nl/contact.

Hoe kan ik een uitzending terugluisteren?

Je kunt bepaalde fragmenten of hele programma's terugluisteren via: www.radio4.nl/gids-gemist

Op welke frequentie kan ik NPO Radio 4 ontvangen?

Hier vind je de frequenties van de FM: www.radio4.nl/frequenties.
Daarnaast zendt NPO Radio 4 in heel Nederland uit via de kabel. Voor de kabelfrequentie in jouw omgeving, bezoek je de website van de kabelmaatschappij
Hieronder de overzichten van de grootste kabelmaatschappijen:

Ook is NPO Radio 4 te beluisteren via DAB+ en Digitenne.

Waar kan ik terecht met vragen of opmerkingen over de ontvangst?

Het signaal dat de ether in wordt gestuurd is in handen van de beheerders van de zendmasten, voor vragen en opmerkingen kun je contact met hen opnemen. Dit kan via het emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarom is het signaal van NPO Radio 4 zwakker dan dat van andere zenders?

Dit komt omdat NPO Radio 4 weinig compressie toepast op het uit te zenden signaal, waardoor de luisteraar het verschil kan horen tussen harde en zachte passages in een muziekwerk.
Door de toepassing van compressie in het signaal van andere zenders klinkt alles even luid. Dit is voor een zender als NPO Radio 4 niet wenselijk en het geluidsniveau komt daardoor ongeveer 15 db lager uit.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de activiteiten van NPO Radio 4?

Via onze nieuwsbrief, die ongeveer eens per twee weken wordt verstuurd, blijf je op de hoogte van al onze activiteiten. Abonneren is helemaal gratis en kan via: www.nporadio4.nl/nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter via @NPORadio4, op Facebook via www.facebook.com/NPORadio4 en op Instagram via www.instagram.com/NPORadio4.

Ik wil graag bij NPO Radio 4 werken. Waar kan ik de vacatures vinden?

Vacatures (zowel van de verschillende omroepen op NPO Radio 4 als van de NPO) zijn te vinden op Villamedia: www.villamedia.nl/vacatures/

Ik wil graag stage lopen bij NPO Radio 4. Hoe moet ik dit aanpakken?

Je kunt terecht op de site www.mediastages.nl. Als er stageplekken zijn, dan worden deze op die site geplaatst.

Hoe kan ik adverteren op NPO Radio 4 of de website van NPO Radio 4?

De STER (Stichting Ether Reclame) is verantwoordelijk voor reclame-uitingen op NPO Radio 4 en de website. Op de website van de STER kun je alle tarieven en meer info vinden: www.ster.nl

Staat je vraag hier niet tussen, stuur deze dan in via ons contactformulier.

Met de NPO Radio 4 nieuwsbrief blijf je op de hoogte van al onze activiteiten, het laatste nieuws en nieuwe playlists. 

Vul het formulier in om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Na het verzenden van het formulier ontvang je een e-mail. Na het klikken op de link in de e-mail ben je geabonneerd.

 

 

Je bent al abonnee en je wilt je gegevens wijzigen

Als je bijvoorbeeld de nieuwsbrief op een ander e-mailadres wilt ontvangen, dan kunt je dit heel gemakkelijk wijzigen via de link onderaan de nieuwsbrief.

Abonnement beëindigen

Mocht je niet langer prijs stellen op onze nieuwsbrief, dan kun je je abonnement eenvoudig beëindigen via de link onderaan de nieuwsbrief.

Luisteren via internet

De live stream van NPO Radio 4 vind je bovenaan de pagina (via de knop Luister of Live Radio Luisteren) of hier: http://radioplayer.npo.nl/radio4

Themakanaal: NPO Radio 4 Concerten

De Publieke Omroep biedt ook 24 uur per dag een klassiek themakanaal aan onder de naam NPO Radio 4 Concerten. Hier luister je non-stop klassieke muziek van Middeleeuws, Barok en Klassiek tot Romantisch en Eigentijds, uitgevoerd door de beste musici uit binnen- en buitenland.

Frequenties NPO Radio 4 (FM)

Goes: 95.0 FM Hulsberg: 98.7 FM
Lopik: 94.3 FM Loon op Zand: 98.2 FM
Markelo: 91.4 FM Roermond: 94.5 FM
Rotterdam: 94.7 FM Smilde: 94.8 FM
    Wieringermeer: 101.6 FM


Steunzenders

Arnhem: 92,1 FM Ede/Wageningen: 94.7 FM
Amsterdam: 94.5 FM Roosendaal: 87.6 FM
Den Haag: 94.1 FM    
       


Bekijk de FM-frequenties op de kaart:

frequentie npo radio 4

Kabelfrequenties

Radio 4 zendt uit in heel Nederland via de kabel. Voor de kabelfrequentie in jouw omgeving, bezoek je de website van jouw kabelmaatschappij. Je kunt ook luisteren via Digitenne.
Hieronder de overzichten van de grootste kabelmaatschappijen:
Frequentieoverzicht Ziggo
Zenderoverzicht Delta
Zenderoverzicht Caiway

Satelliet

Ook via CanalDigitaal zijn we te ontvangen, op positie 23.5 en frequentie 11.914. Ontvangst alleen met smartcard/abonnement bij Canal Digitaal. Bekijk hier de volledige lijst frequenties

Bij gebruik Standaardlijst Canal Digitaal: Voorkeuzepositie 704 (HD & SD zenderlijst) 

Digital Radio+

Ook wel DAB+ genoemd, deze afkorting staat voor Digital Audio Broadcasting, een manier om digitale radio-uitzendingen met hoge geluidskwaliteit uit te zenden. NPO Radio 4 kun je, net als de andere publieke en veel commerciele zenders, in het hele land via Digital Radio+ ontvangen, via een Digital Radio+radio. Sinds begin oktober is het niet meer mogelijk om via DAB te luisteren, we zijn alleen nog via Digital Radio+ te ontvangen. Meer informatie.

Luisteren via internet

De live stream van Radio 4 vind je hier: http://radioplayer.npo.nl/radio4

Internetradio

Stel voor internetradio de volgende stream in: http://icecast.omroep.nl/radio4-bb-mp3

Storing in ontvangst?

Meld dit vooral bij je provider of kabelmaatschappij. De klachten van luisteraars over de ontvangst van NPO Radio 4 via ether en kabel kun je ook melden via een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..