STER Advertentie

De Ochtend van 4 staat op donderdag 31 januari weer helemaal in het teken van poëzie. Op de jaarlijkse Gedichtendag is de nieuwe Dichter des Vaderlands te gast: Tsead Bruinja. Hij leest samen met Margriet Vroomans voor uit zijn eigen werk en uit dat van andere bekende en onbekende dichters.

Vrijheid
‘Vrijheid’ is dit jaar het thema van de Poëzieweek. Vrijheid is kwetsbaar en niet vanzelfsprekend. Daarom moet zij gevierd worden, vinden de initiatiefnemers van de Poëzieweek. Vrijheid gaat over vrij zijn van bezetters maar ook over je vrij voelen als individu. En hier vrij over kunnen denken.

Dichter des Vaderlands
Tsead Bruinja is de komende twee jaar Dichter des Vaderlands. Hij schrijft bij actuele aanleidingen gedichten en treedt op als ambassadeur voor de poëzie. Bruinja is daarnaast bekend van zijn werk voor kranten en radio. Hij schrijft zijn gedichten in zowel het Nederlands als in het Fries.


Tsead Bruinja

Speciale uitzending
Tijdens de speciale uitzending van De Ochtend van 4 klinkt er tussen 7.00 en 9.00 uur bij diverse gedichten live muziek van pianist Jacobus den Herder en cellist Marcus van den Munckhof. Een beperkt aantal luisteraars kan daarbij aanwezig zijn in het Radiohuis in Hilversum.

Welke gedichten over vrijheid mogen volgens jou niet ontbreken op Gedichtendag? Laat het ons hier weten en wie weet wordt jouw favoriet voorgedragen in de uitzending!

MIS NIETS

Elke week de leukste klassieke muziektips in je mailbox? Van de mooiste concerten tot de beste speeltips. Mis niets en meld je nu aan!

 

E-mailadres: