STER Advertentie

NPO Radio 4 presenteert 'Zing mee: De Nieuwe Wereld'. Zing mee met een vierstemmig arrangement van het Largo uit de 9e Symfonie 'Uit de Nieuwe Wereld' van Antonín Dvořák.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vond in een vrouwenkamp op Sumatra iets bijzonders plaats. De gevangenen zochten in het kamp naar een manier om alle ellende het hoofd te kunnen bieden. Ze herinnerden zich klassieke muziekstukken, maar hadden geen muziekinstrumenten tot hun beschikking. Daarom besloten ze de orkestmuziek te gaan zingen, zonder woorden. Het zogeheten stemmenorkest voerde in het kamp muziek uit van o.a. Antonín Dvořák, het Largo uit zijn 9e Symfonie 'Uit de Nieuwe Wereld'. De muziek bood de vrouwen troost en kracht om te overleven.

In het kader van 75 jaar bevrijding biedt NPO Radio 4 een vierstemmig vocaal arrangement aan van het Largo van Dvořák, geschikt voor een ensemble of koor met sopraan, alt, tenor en bas.

Met gratis downloadbare bladmuziek, een professionele opname van het arrangement en meezing-versies waarin steeds een andere stem is uitgelicht.

Ga naar Zing mee: De Nieuwe Wereld

Virtueel Bevrijdingskoor

Omdat veel zangers vanwege de coronacrisis niet samen kunnen zingen, hebben we alle zangers de mogelijkheid geboden om online deel te nemen aan het Virtueel Bevrijdingskoor. Vanaf 5 mei is het resultaat terug te vinden op de pagina van het Virtueel Bevrijdingskoor.

Meer over het Virtueel Bevrijdingskoor

Ben jij ook van plan om dit arrangement met je ensemble of koor uit te voeren? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.