Meer NPO

4 de Middag Elke werkdag van 14.00 tot 16.00 uur

Avondconcert van 17 mei 2020

Avondconcert

Zondag 17 mei 2020, 20:00 - 23:00

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Made in NL: in mei is het podium van het Avondconcert gereserveerd voor louter Nederlandse orkesten, ensembles, musici en componisten. Luister van 8 tot en met 17 mei in het Avondconcert naar het "alternatieve" Mahler Festival, met iedere avond een symfonie van Gustav Mahler door een Nederlands orkest in live-opnames uit het archief van het Avondconcert en Radio 4. Acteur Gijs Scholten van Aschat kruipt in de huid van Mahler en leest iedere avond een brief van Gustav aan zijn geliefde vrouw Alma. Leer de componist kennen als gekweld genie en vurig aanbidder van zijn Almschi in "Kussen van Gustav". Verder is er elke avond een reisgids die de luisteraar meeneemt doorheen de wondere wereld van de muziek van Mahler. Uw gidsen zijn: Jan Willem de Vriend, Helena Rasker, Jurjen Hempel, Antony Hermus, Eveline Nikkels en Frits Zwart. A Het Gelders Orkest olv Antonello Manacorda Gustav Mahler – Adagio uit: Symfonie nr. 10 Opname van 4 oktober 2015 B Koninklijk Concertgebouworkest olv Riccardo Chailly Jard van Nes (alt) Siegfried Jerusalem (tenor) Gustav Mahler - Das Lied von der Erde Opname van 18 april 1991

Muziek in deze uitzending

Uitzending 17 mei 2020

20:15

Mahler, Gustav

Symfonie nr.4 in G gr.t. - deel IV, "Sehr behaglich. Das Himmlische Leben" (Arr.)

Camerata RCO

Navarro, Lucas Macías

Wanroij, Judith van [sopraan];Camerata RCO

Gutman Records

CD173

20:12

Symfonie nr.5 in cis kl.t. ; Adagietto (Arr.)

Gribben, John [piano]

20:09

Symfonie nr.5 in cis kl.t. - deel I, "Trauermarsch. Im gemessenem Schritt. Streng. Wie ein Kondukt" (Arr.)

Mahler, Gustav [piano]

20:06

Mahler, Gustav

Das Lied von der Erde - compleet

Koninklijk Concertgebouworkest

Chailly, Riccardo

Nes, Jard van [sopraan] & Jerusalem, Siegfried [tenor]

NVT

NVT

20:03

Mahler, Gustav

Symfonie nr.10 in fis kl.t. ; Adagio

Het Gelders Orkest

Manacorda, Antonello

NVT

NVT