4 de Middag Elke werkdag van 14.00 tot 16.00 uur

Avondconcert van 12 mei 2020

Avondconcert

Dinsdag 12 mei 2020, 20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Made in NL: in mei is het podium van het Avondconcert gereserveerd voor louter Nederlandse orkesten, ensembles, musici en componisten. Luister van 8 tot en met 17 mei in het Avondconcert naar het "alternatieve" Mahler Festival, met iedere avond een symfonie van Gustav Mahler door een Nederlands orkest in live-opnames uit het archief van het Avondconcert en Radio 4. Acteur Gijs Scholten van Aschat kruipt in de huid van Mahler en leest iedere avond een brief van Gustav aan zijn geliefde vrouw Alma. Leer de componist kennen als gekweld genie en vurig aanbidder van zijn Almschi in "Kussen van Gustav". Verder is er elke avond een reisgids die de luisteraar meeneemt doorheen de wondere wereld van de muziek van Mahler. Uw gidsen zijn: Jan Willem de Vriend, Helena Rasker, Jurjen Hempel, Antony Hermus, Eveline Nikkels en Frits Zwart. A Nederlands Philharmonisch Orkest olv Marc Albrecht Alice Coote (mezzosopraan) Gustav Mahler – Kindertotenlieder Opname van 15 november 2015 B Het Gelders Orkest olv Martin Sieghart Gustav Mahler – Vijfde symfonie Opname van 9 maart 2018, Musis, Arnhem

Muziek in deze uitzending

Uitzending 12 mei 2020

20:12

Gustav Mahler

Symfonie nr.4 in G gr.t. - deel III, "Ruhevoll. Poco adagio" (Arr.)

Christian Tetzlaff [viool] & Benjamin Beilman [viool] & Volker Jacobsen [altviool] & Tanja Tetzlaff [cello] & Alois Posch [contrabas] & Marie-Christine Zupancic [fluit] & Blanca Gleisner [hobo] & Sharon Kam [klarinet] & Mario Häring [piano] & Ryoko [harmo

AVI Music

8553334

20:09

Rückert Lieder ; Ich bin der Welt abhanden gekommen (Arr.)

Accentus

20:06

Gustav Mahler

Symfonie nr.5 in cis kl.t. - compleet

Het Gelders Orkest

Martin Sieghart

Eigen opname NPO Radio 4

NTR

20:03

Gustav Mahler

Kindertotenlieder - compleet

Nederlands Philharmonisch Orkest

Marc Albrecht

Alice Coote [mezzosopraan]

Eigen opname NPO Radio 4;NVT

NVT