Meer NPO

4 de Middag Elke werkdag van 14.00 tot 16.00 uur

Avondconcert van 22 januari 2020

Avondconcert

Woensdag 22 januari 2020, 20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Victor Julien Laferrière, cello

Guillaume Bellom, pianoFelix Mendelssohn-Bartholdy - Sonate nr. 2

Bohuslav Martinů - Variations sur un thème de Rossini

Claude Debussy - Sonate pour violoncelle et piano

Leoš Janáček - Pohádka

Benjamin Britten - Sonata for cello and piano op. 65Opname van 19 december 2019, Concertzaal Tilburg, in het kader van de Koninklijke Liedertafel 'Souvenir Des Montagnards'De Franse cellist Victor Julien-Laferrière won in 2017 de Koningin Elisabeth-wedstrijd voor cello. “Het winnen van het concours bracht wat ik ervan hoopte”, zei hij in NRC, “Ik ben op zich niet meer concerten gaan geven, maar wel betere, en meer als solist.” Julien-Laferrière speelt vanavond samen met pianist en landgenoot Guillaume Bellom.

Het gesprek - Nazmiye Oral

Jan  Mom spreekt Nazmiye Oral over de voorstelling God is een moeder.

Marcus Azzini en Nazmiye Oral gaan in God is een Moeder met elkaar in gesprek. Over uitsluiting, anders zijn en de kracht van de gemeenschap tegenover die van het individu. Over schaamte, schuldgevoel en hoop. Heeft iedereen het nodig om ergens in te geloven? Zowel Marcus, homoseksueel met een katholieke achtergrond, als Nazmiye, dochter die tegen de tradities van haar Turks-islamitische ouders inging, weten hoe het is om tot de ander gemaakt te worden. Door elkaar te bevragen en te confronteren doen zij een poging zich te laten verrassen door de ander en gekende grond te overstijgen.

Voor God is een Moeder werden verhalen over acceptatie, twijfel en verstoting opgehaald uit onder andere de christelijke en islamitische gemeenschap. Verbonden met deze verhalen vormen de eigen ervaringen van Marcus en Nazmiye het uitgangspunt voor de voorstelling. Samen verkennen ze de verhouding tussen eeuwenoude en nieuwe verhalen. Een kwetsbare, liefdevolle en complexe ontmoeting.

Het gesprek - Nazmiye Oral