4 de Middag Elke werkdag van 14.00 tot 16.00 uur

Vrije Geluiden van 23 november 2019

Vrije Geluiden

Zaterdag 23 november 2019, 23:05 - 23:57

Vrije Geluiden: The Exquisite Corpse in Splendor VPRO

Presentatie: Aad van Nieuwkerk

In deze uitzending

De grenzen van de klassieke muziek opgezocht in de Late Night Show van Vrije Geluiden, live gepresenteerd uit de bar van podium Splendor in Amsterdam. Vanavond is daar de première van ‘The Exquisite Corpse’, een spel-compositie in beeld, geluid, tekst en beweging. Het geheel is geïnspireerd door het gelijknamige spel, bekend uit het surrealisme, waarin een geheel nieuw lichaam ontstaat uit los van elkaar getekende onderdelen. Vier musici, een beeldend kunstenaar en een performance kunstenaar nemen deel aan dit spel, en genereren zo, live, een partituur. Een initiatief van New Emergences. Met: William Byrd: Ave Verum Corpus, en John Rutter: Second Farewell To Cambridge, door het Choir of King’s College, Cambridge olv Sir Stephen Cleobury. Semay Wu: Francesca's barber. The Exquisite Corpse (fragmenten). Fani Konstantinidou: Don’t Spread Germs (And Other Stories). noisesinthenight (Dan Gibson): Patchwork Landscapes (fragment). Benjamin Attahir: Adh-Dhohr, concert voor serpent en orkest.

Muziek in deze uitzending

Uitzending 23 november 2019

23:23

Adh-Dhohr

Wibart, Patrick [serpent]

23:20

Patchwork Landscapes

Noises in the Night

23:17

Don't Spread Germs

Konstantinidou, Fani

23:14

The Exquisite Corpse, score 5

Wu, Semay & Wellmer, Anne & Konstantinidou, Fani & Gibson, Dan& Endo, Sato& Fong, Emily

23:11

Francesca's Barber

Wu, Semay

23:08

The Exquisite Corpse, score 2

Wu, Semay& Wellmer, Anne& Konstantinidou, Fani & Gibson, Dan& Endo, Sato& Fong, Emily