Meer NPO

4 de Middag Elke werkdag van 14.00 tot 16.00 uur

Avondconcert van 26 september 2019

Avondconcert

Donderdag 26 september 2019, 20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

A

Chamber Orchestra of Europe olv Antonio Pappano

Janine Jansen, vioolRichard Wagner - Siegfried Idyll

Karol Szymanovski - Vioolconcert nr. 1 op.35

Antonín Dvořák - Slavische dansen op.72Opname van 1 juli 2019, Graf Zeppelin Haus, FriedrichshafenAntonio Pappano dirigeert het Chamber Orchestra of Europe in Wagners Siegfried-Idyll en Dvořáks Slavische dansen, op. 72. Van Karol Szymanowski klinkt het Eerste vioolconcert, met Janine Jansen als soliste. Tot nu toe speelde de violiste altijd de grote orkestversie van het concert, maar vanavond klinkt de bewerking die zij zelf maakte voor kamerorkest.B

Aris Quartet

Anneleen van der Wauwe, klarinetJ.S. Bach - Contrapunctus 1 en 2 uit 'Die Kunst der Fuge'

Ludwig van Beethoven - Strijkkwartet op. 131

Max Reger - Klarinetkwintet op. 146Opname van 14 mei 2019, Turner Sims, Southampton
Opium Backstage - Ketevan Roinishvili

Ketevan Roinishvili komt uit een muzikale familie in Georgië, vader cellist en moeder pianiste. ketevan begon als zesjarige met piano maar gaf na 3 jaar toch de voorkeur aan de cello. Haar debuut-cd Nana is vanaf komend weekend te koop.

Op Nana (Georgisch voor slaapliedje) staat een divers pallet muziek afkomstig uit haar geboorteland Georgië, vergezeld door composities uit Turkije, Hongarije en een Nederlandse opdrachtcompositie van Florian Magnus Maier. Roinishvili wordt begeleid door haar partner Daniël Kool op piano.

Opium Backstage - Ketevan Roinishvili
Luidspreker Luidspreker
Het gesprek - Anna Woltz

Anna Woltz schrijft al meer dan de helft van haar leven en wint de ene prijs na de andere. Speciaal voor de Kinderboekenweek, die 2 oktober begint, schreef ze Haaientanden.

HAAIENTANDEN

Atlanta van elf heeft een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Voor de belangrijkste tocht van haar leven heeft ze twaalf boterhammen nodig, vier bananen, een nachtbeugel en kerstverlichting. Opgeven kan niet, dan gaat alles mis. Ze is pas net begonnen als ze keihard tegen de fiets van Finley knalt. Finley is even oud als Atlanta, Hij is vrolijk, grappig én mysterieus: hij is weggelopen van huis, maar heeft niks meegenomen. In zijn zak zitten alleen twee haaientanden … Heeft Atlanta pech dat ze hem ontmoet, of juist geluk?

Het gesprek - Anna Woltz