Meer NPO

4 de Middag Elke werkdag van 14.00 tot 16.00 uur

Het Zondagochtend Concert van 27 januari 2019

Het Zondagochtend Concert

Zondag 27 januari 2019, 11:00 - 12:15

Het Zondagochtend Concert AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Radio Filharmonisch Orkest Edo de Waart, dirigent Ronald Brautigam, piano 1. H. Bosmans - Concertino voor piano en orkest 2. J. Brahms – Derde symfonie Rechtstreeks vanuit de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam
Edo de Waart en Ronald Brautigam

Edo de Waart en Ronald Brautigam 
Dirigent Edo de Waart en pianist Ronald Brautigam scoren internationaal mooie recensies als 'Double Dutch' muziekduo. Vandaag kiezen ze voor het Concertino voor piano en orkest van Henriëtte Bosmans. Een bijzonder verfijnd, impressionistisch aandoend werk vol speelse lijnen voor Brautigam én orkest. 

Brahms 
Edo de Waart wordt al bijna zijn hele leven vergezeld door de symfonieën van Brahms. Eerst op elpee, later op papier. Een en dezelfde partituur van de Derde symfonie gebruikt hij al bijna een halve eeuw op de bok. Vandaag bij het ensemble waar hij eredirigent voor het leven is: het Radio Filharmonisch Orkest. Brahms’ Derde symfonie omvat een hele wereld aan emoties en klankkleuren.

Edo de Waart en Ronald Brautigam
Edo de Waart en Ronald Brautigam

Edo de Waart en Ronald Brautigam 
Dirigent Edo de Waart en pianist Ronald Brautigam scoren internationaal mooie recensies als 'Double Dutch' muziekduo. Vandaag kiezen ze voor het Concertino voor piano en orkest van Henriëtte Bosmans. Een bijzonder verfijnd, impressionistisch aandoend werk vol speelse lijnen voor Brautigam én orkest. 

Brahms 
Edo de Waart wordt al bijna zijn hele leven vergezeld door de symfonieën van Brahms. Eerst op elpee, later op papier. Een en dezelfde partituur van de Derde symfonie gebruikt hij al bijna een halve eeuw op de bok. Vandaag bij het ensemble waar hij eredirigent voor het leven is: het Radio Filharmonisch Orkest. Brahms’ Derde symfonie omvat een hele wereld aan emoties en klankkleuren.

Edo de Waart en Ronald Brautigam

Muziek in deze uitzending

Uitzending 27 januari 2019

11:12

Haydn, Joseph

Concert voor viool en orkest nr.1, Hob.VIIa, nr.1 in C gr.t. - deel I, "Allegro moderato"

Jacobs, Lisa [viool] & The String Soloists

Cobra Records

0061

11:09

Derde symfonie, op.90 - compleet

11:06

Brahms, Johannes

Intermezzi voor piano (3), op.117 - nr.1 in Es gr.t., "Andante moderato"

Angelich, Nicholas [piano]

Virgin Classics

00946 379302 2

11:03

Concertino voor piano en orkest - compleet

Brautigam, Ronald [piano]